Communicatie met jongeren

De doelgroep jongeren wordt vaak onderschat. Ze treden in contact wanneer en met wie ze willen en kunnen ze keuzes maken uit een bult aan informatie en mogelijkheden. Meer dan ooit zijn ze mondig en kritisch en willen ze hun mening uitdragen over onderwerpen die zij interessant vinden.
Kenmerkend bij jongeren is onder andere het grote verantwoordelijkheidsgevoel voor hun vrienden, het snel switchen tussen informatie en de populariteit van mobiele telefoons en games.

Waar deze doelgroep ruim op vooruit loopt zijn natuurlijk de nieuwe media. Op internet zijn zij al veel verder dan alleen het surfen tussen websites. Hyves, podcast en weblogs worden steeds populairder.

De volgende zaken zijn belangrijk rondom de communicatie naar jongeren toe:

  • Jongeren zien internet meer als een ontmoetingscentrum dan een informatiebron, probeer ze dan ook via deze manier te bereiken.
  • Interactie is erg belangrijk. Jongeren zijn gewend meteen te kunnen reageren nadat ze iets gelezen hebben, dus zie ze niet alleen als ontvangers, maar ook als zenders.
  • Varieer in middelen. Jongeren zijn erg ver op het gebied van multichanneling. Via meerdere kanalen ontvangen zij hun informatie.
  • Sluit aan bij de leefwereld van jongeren, maar sla er niet in door. Gebruik bijvoorbeeld gewone taal, zo laat je zien dat je ze serieus neemt.
  • Het gemiddelde opleidingsniveau is VMBO, zorg daarom voor volledigheid. Het moet duidelijk zijn waar de uitingen vandaan komen en waar ze over gaan. Jongeren vinden het lastig om zich lang te concentreren.

Meer informatie? Links & Literatuur - Jongeren

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 License.