Podcasting & Vodcasting

Podcasten is een manier om geluidsbestanden van internet automatisch naar je computer te downloaden. Een speciaal programma haalt, aan de hand van een podcast-adres, bestanden naar je computer.

Het is nog handiger om ze op een mp3 speler te zetten, zodat je de podcasts ook onderweg kunt beluisteren. (zoals de iPod, waar de naam ook vandaag komt)
Ook kun je een abonnement nemen op een bepaalde podcast, zodat nieuwe uitzendingen automatisch naar je computer worden gedownload.

Podcasts gaan van radio uitzendingen tot beleggingsadviezen van banken. Alles is mogelijk en er zijn genoeg websites waar je deze podcasts van af kunt halen. Het is dus een goed middel om informatie mee te versturen, vooral omdat verschillende leeftijdsgroepen hiervan gebruik maken.

Een stapje verder gaan de vodcasts. Dit is hetzelfde als de podcast alleen nu zijn het videobestanden. Deze zijn te bekijken op de computer of mp3 spelers met een videomogelijkheid.

Op www.gespod.nl vind je een groot scala aan podcasts waar je je op kunt abonneren.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 License.